Η Αλίαρτος αλλάζει! Ανάπλαση της Λεωφόρου-Πρόσβαση ΑμεΑ σε κοινόχρηστους χώρους(video – pics)

3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ : ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΜΕΑ

ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ. ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !! ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ Λ. ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΙΑΡΤΟ !!

Ένα έργο που απλώνεται σε μήκος περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων, εκτελείται με γρήγορους ρυθμους στην Αλίαρτο. Το έργο περιλαμβάνει:

1. Ανάπλαση των πεζοδρομίων και από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, συνολικού μήκους τρισήμιση περίπου χιλιομέτρων,

2. ανάπλαση της διαχωριστικής νησίδας, σε όλο το μήκος της, με αντικατασταση και του φωτισμού, που θα καλύπτει πλέον και τα πεζοδρόμια, από τα οποία αφαιρούνται τα φωτιστικά,

3. Συνολική ανάπλαση, της πλατείας του Δημαρχείου, της πιάτσας των ΤΑΞΙ και της γέφυρας του Λόφη.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 1. 215. Ο00 00. Ευρώ και σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αλιάρτου – Θεσπιέων Γιώργο Ντασιώτη, πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, με το οποίο αλλάζει ριζικά η λειτουργικότητα και η εικόνα της Λ. Αθηνων που, είναι τμήμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού, αλλά ταυτόχρονα και η κεντρική αρτηρία της Αλιάρτου.

Όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος, μεταξύ άλλων, “” …κατασκευάζουμε ένα έργο, που ομορφαίνει την πόλη, όμως το κυριώτερο είναι πως κάνει το κέντρο της απολύτως προσβάσιμο, αίροντας, φυσικά και τεχνητά, εμπόδια.

Η εποχή μας και το πολιτισμικό μας επίπεδι, επιβάλουν την άρση αποκλεισμών για κάθε συνάνθρωπο και τη συμπερίληψη στο κοινωνικό γιγνεσθαι.

Παρεμβαίνουμε σε ένα τεράστιο μέτωπο, έχοντας τελειώσει τα υπόγεια έργα υποδομής και του αλλάζουμε τελείως μορφή και τρόπο λειτουργίας.

Τελειώνοντας αυτό το εργο θα έχουμε μια άλλη πόλη. Η παγκόσμια ημέρα των ΑΜΕΑ στις 3 Δεκέμβρη, μας βρίσκει, ως Δήμο, να πρωτοστατούμε σε επιθετική πορεία για την πλήρη συμπερίληψή τους στην κοινωνία μας.

Η προσπάθεια αυτή πρέπει να συνεχιστει σε όλες τις κοινότητες και κυρίως σε αυτές που ολοκληρώνονται τα υπόγεια έργα υποδομής που, ήδη, κατασκευάζουμε.””.

Σχετικά